Ultimele discutii
Calendar stiri

Detalii despre de firme din Romania (active si inactive) pana acum in enciclopedia BizzpediaAi nevoie de o cautare mai amanuntita ? Foloseste Cautare avansata

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Anuleaza filtrul

"O" - Dictionar BIZZPEDIA

Titlu care reprezinta un imprumut contractat de o persoana juridica (stat, autoritate locala, companie), pentru o suma si o durata determinate, cu persoana care l-a subscris si care ii asigura acesteia din urma o dobanda fixa platibila la intervale regulate pe perioada imprumutului.
Sursa:
BankNews
Structura de piata in care un numar mic de firme mari asigura cea mai mare parte a ofertei unui anumit bun sau serviciu. Numarul de vanzatori este suficient de mic, iar puterea economica a fiecaruia dintre ei este destul de mare pentru ca actiunile intreprinse de fiecare firma, luata separat, sa aiba un impact semnificativ asupra conditiilor generale de vanzare-cumparare de pe piata bunului (serviciului) respectiv.
Cuvinte cheie: piata, firma, bun, serviciu, vanzator
Sursa:
Conta.ro
Este operatiunea in care sint implicati trei parteneri comerciali inregistrati in scopuri de tva, in trei state membre diferite ,iar marfurile circula direct de la furnizor la beneficiarul final
Sursa:
Conta.ro
Suma totala de achizitii intracomunitare de bunuri
Sursa:
Conta.ro
Acte si fapte care exprima nasterea, modificarea sau stingerea unor obligatii exprimate in valuta
Cuvinte cheie: act, obligatie, valuta, operatiune
Sursa:
Conta.ro
Orice persoana fizica sau juridica autorizata sa inscrie in arhiva, sa acceseze avizele de garantie si, dupa caz, sa supravegheze arhiva, conform prevederilor H.G.R. nr.802/1999 privind adoptarea regulamentului pentru asigurarea si functionarea A.E.G.R.M. (vezi art. 45 (2) din cap. V - Legea 99/99) pentru organizarea si functionarea Arhivei Electronice de Garantii publicata in Monitorul Oficial 499/15.10.1999, sau orice alte reglementari ulterioare referitoare la acest concept.
Sursa:
BankNews
Ordinul de plata pentru trezoreria statului (opt) este un instrument de plata pentru efectuarea de plati catre si de la trezoreria statului,care se supune prevederilor bancii nationale a romaniei si se utilizeaza de catre utilizatori pentru plata impozitelor ,taxelor si a altor obligatii datorate bugetului de stat,bugetul asigurari sociale de stat bugete locale,achitatea obligatiilor catre furnizori si creditori,virari de sume reprezentind transferuri si subventii.
Sursa:
Conta.ro
Dreptul de a cumpara sau vinde marfuri, valori mobiliare, valute, la un pret fix , in decursul unei anumite perioade.
Sursa:
BankNews
Descoperire de cont; facilitate acordata de banca clientilor sai persoane fizice sau juridice, in baza careia acestia pot primi permisiunea din partea bancii de a utiliza sume de bani intr-o anumita limita peste soldul existent in cont.
Sursa:
BankNews
Numarul aditional de copii produse in exces de un aparat de printare, pe langa cele necesare pentru distribuire. Overrun-urile pot aparea pentru comenzi suplimentare
Sursa:
IqAds
Vezi mai multe cuvinte..
Suntem prezenti si pe:Inscrie firma noua Vrei ca si firma ta sa apara pe www.bizzpedia.ro ?
Inscrie firma ta aici. Inscrie firma


Top firme:

Cel mai recent adaugate firme
sus