Ultimele discutii
Calendar stiri

Detalii despre de firme din Romania (active si inactive) pana acum in enciclopedia BizzpediaAi nevoie de o cautare mai amanuntita ? Foloseste Cautare avansata

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Anuleaza filtrul

"L" - Dictionar BIZZPEDIA

Parte a ambalajului care contine informatia despre produsul pe care il contine; eticheta poate sa fie parte permanenta, sau poate sa fie lipita (sticker, banda etc). Vezi Brand Label (eticheta de brand); Descriptive Label (eticheta descriptiva); Flag (stegulet); Grade Label (eticheta de gradatie); Informational Label (eticheta informativa).
Cuvinte cheie: ambalaj, informatie, produs, eticheta
Sursa:
IqAds
Activitatile asociate cu designul si continutul imprimeului de pe ambalajul produsului, cu ajutorul caruia acesta poate fi identificat si care ofera instructiuni cu privire la ultilizarea lui.
Cuvinte cheie: design, ambalaj, produs
Sursa:
IqAds
Membrii unei comunitati care adopta cel mai geu un produs. Vezi Diffusion of Innovation (difuziunea inovatiei); Early Adopters (adoptantii timpurii); Early Majority (majoritatea timpurie); Innovators (inovatorii); Late Majority (majoritatea tarzie).
Sursa:
IqAds
Raspunsul intarziat din partea consumatorilor la o campanie de advertising; masurarea efectului unei campanii care este in desfasurare este mai greu de realizat in cazul unui raspuns intarziat
Sursa:
IqAds
Introducerea pe piata a unui produs nou, actiune strans legata de activitatea de inovare tehnica. In faza de lansare, vanzarile sunt scazute, consumatorii fiind sceptici; ei testeaza acum noul produs. Costurile per ansamblu fiind ridicate, firma inregistreza pierderi financiare ale produsului. Daca produsul prezinta un grad mare de noutate, in aceasta faza concurentii sunt putini sau inexistenti; preturile de vanzare practicate pot fi ridicate, datorita elasticitatii scazute a cererii in raport cu pretul produsului. Esecurile lansarii noilor produse sunt frecvente, principalele cauze fiind: - lipsa de analiza sau studierea insuficienta a pietei; - un produs cu performante nesatisfacatoare; - politica de marketing eronata (spre exemplu, pozitionare eronata); - distributia nu accepta produsul sau il sustine insuficient; - subestimarea concurentei etc. Produsele care se dovedesc nesatisfacatoare vor fi imbunatatite sau retrase de pe piata. Lansarea unui nou produs se poate face fie "in soapta", fie "rasunator". Prima varianta presupune introducerea produsului pe un segment ingust sau pe o piata extinsa, fara nici o campanie promotionala, in speranta ca informatiile transmise de la un consumator la altul, prin viu grai, vor fi favorabile si vor sustine noul produs. Companiile mari isi lanseaza, de regula, produsele prin ample campanii de publicitate, activitati coordonate de promovare si o distributie intensiva.
Sursa:
IqAds
Grup de magazine cu amanuntul, avand trasaturi similare (stil arhitectonic, linii de produse comercializate, structura coordonata de aprovizionare, conducere, control comercial etc) si care apartin aceluiasi proprietar. Lanturile de magazine sunt prezente, practic, in toate formele de comert cu amanuntul: magazine specializate, supermagazine, discount-uri etc. Exemplu: Woolworths, Boots, Mark&Spencer (UK). V. magazin in retea.
Sursa:
IqAds
Grup mare si conservator al unei comunitati, care adopta cel mai greu, cu exceptia intarziatilor (laggards), un produs nou. Vezi Diffusion of Innovation (difuziunea inovatiei); Early Adopters (adoptantii timpurii); Early Majority (majoritatea timpurie); Innovators (inovatorii); Laggards (intarziatii).
Sursa:
IqAds
Cererea pentru un produs care satisface o necesitate care nu poate fi satisfacuta de nici un alt produs existent.
Cuvinte cheie: cerere, produs
Sursa:
IqAds
Desen care indica pozitiile relative ale elementelor (de exemplu, headline-ul, fotografia, logoul, corpul de text etc) unei reclame.
Cuvinte cheie: desen, reclama
Sursa:
IqAds
Activitatea de identificare a potentialilor consumatori.
Sursa:
IqAds
Vezi mai multe cuvinte..
Suntem prezenti si pe:Inscrie firma noua Vrei ca si firma ta sa apara pe www.bizzpedia.ro ?
Inscrie firma ta aici. Inscrie firma


Top firme:

Cel mai recent adaugate firme
sus